nieuws

Sainsbury’s komt met melk in zak

Formules

Sainsbury’s komt met melk in zak

LONDEN – Sainsbury’s verkoopt vanaf deze week melk in zakken. De zakken zijn milieuvriendelijker dan de gangbare plastic flessen.

Sainsbury’s wil zo de ecologische voetafdruk van de melkconsumptie reduceren.

Vanaf deze week is volle melk te krijgen in de eco-vriendelijke melkzakken, daarna volgt ook halfvolle melk. Magere melk is naar verwachting volgend jaar in de nieuwe pakken te verkrijgen.

Gevoelig

Uit testen blijkt dat consumenten gevoelig zijn voor het milieuvriendelijke alternatief. Er zijn volgens Sainsbury’s twee keer zoveel pakken verkocht dan was voorspeld. Mogelijk heeft dit ook te maken met de prijs. De melk-in-zak kost 6 pence minder dan een gangbare fles.

Besparing

De nieuwe melkpakken bevatten driekwart minder plastic dan de reguliere melkflessen. Bovendien nemen de pakken minder ruimte in en is minder energie gebruikt bij de productie ervan. Door deze pakken te gebruiken kunnen consumenten jaarlijks in totaal 1,5 miljoen kilo verpakking besparen.

Klachten

Klanten hebben overigens wel geklaagd over het gebruik. De pakken zouden lekken en er zou vaker melk gemorst worden. Sainsbury’s zegt de pakken naar aanleiding van die klachten te hebben verbeterd.

Waitrose
Waitrose kwam in 2007 overigens al met milieuvriendelijke melkpakken, maar dit werd geen succes. In april van dit jaar zijn de eco-pakken geruisloos uit het schap verdwenen. In Canada bestaat de melkzak ook al langer. Daar is het wel een groot succes. Tesco heeft aangekondigd ook met milieuvriendelijke melkpakken te komen.

Reageer op dit artikel