nieuws

Boete voor ‘vieze’ supermarkteigenaren

Formules

Boete voor ‘vieze’ supermarkteigenaren

AMSTERDAM – Beschimmelde feta, zakken bonbons met muizenkeutels en een beschimmelde vleeskoelcel. Volgens de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) zag het er in de Amsterdamse supermarkt Marakesch zo uit.

De politierechter in Amsterdam veroordeelde woensdag hiervoor de 64-jarige A.D. en zijn 32-jarige zoon M.D. ieder tot een geldboete van 1200 euro. Daarnaast moet de winkel zes maanden dicht. De vader moet bovendien een werkstraf van 56 uur uitvoeren, oordeelde de rechter.

Smerigheid

De nVWA betrapte de eigenaren vorig jaar twee keer op smerigheid en de geur van bederf in de supermarkt. Een aantal waarschuwingen en boetes later, constateerden de inspecteurs tijdens hun laatste ronde in mei van dit jaar dat de eigenaren niet genoeg hadden gedaan om de ‘schadelijke organismen’ te bestrijden.

Niet gelukt

Tijdens zijn uitspraak voegde de rechter eraan toe dat de twee verantwoordelijk zijn voor de bedorven levensmiddelen waaraan het publiek is blootgesteld. ‘Er is veel geprobeerd om de zaken te keren door geldboetes op te leggen, voorwaardelijke straffen te geven en afspraken met de heren te maken om de supermarkt te reinigen, maar het is helaas niet gelukt.’ Ook vond hij dat de mannen een nalatige indruk maakten tijdens de zitting.

Tolk

De vader liet via zijn tolk weten dat hij het een ‘overdreven straf voor zo’n kleine zaak’ vindt.

 

 

 

Reageer op dit artikel