nieuws

Aldi en Migros reageren op Lidl

Formules

Aldi en Migros reageren op Lidl

BERN – Aldi, Migros en Coop gaan in navolging van Lidl ook fors uitbreiden in Zwitserland.

Lidl kondigde onlangs aan dat voor het einde van 2011 in Zwitserland totaal 100 Lidl-vestigingen beschikbaar moeten zijn voor de klant. Uiteindelijk wil de discounter 200 winkels openen in het land. Woordvoerder Sven Bradke van Aldi Zwitserland zegt dat Aldi in 2010  rekent op 20 tot 30 nieuwe filialen. Op dit moment heeft Aldi in Zwitserland, vier jaar nadat de formule is begonnen in dit land, 114 winkels. Binnen drie jaar moeten dat er meer dan 200 zijn.

Regionale kruidenier 

Volgens Bradke is dat niet het voornaamste doel van Aldi. ‘Uiteindelijk is het de bedoeling dat wij in Zwitserland dé regionale kruidenier worden. Iedere consument moet een Aldi binnen handbereik hebben.’ Bradke wil niet zeggen hoeveel filialen Aldi in gedachten heeft om die status te kunnen bereiken. Aldi en Lidl hebben volgens Zwitserse foodexperts op dit moment tezamen een marktaandeel van 10 procent in handen.

Migros en Coop

Migros en Coop willen niet achterblijven. ‘We zullen voor het einde van dit jaar ons winkelbestand uitbreiden. Hoeveel winkels dat zijn, kan ik niet zeggen, maar het zal eenzelfde aantal zijn als in vorige jaren’, aldus een woordvoerder van Migros. Ook Coop zit niet stil. Volgens een woordvoerder moet Coop de formule blijven met het meeste aantal winkels. Op dit moment heeft Coop 800 vestigingen in Zwitserland.

Reageer op dit artikel