nieuws

Migros-baas kraakt Aldi en Lidl

Formules

Migros-baas kraakt Aldi en Lidl

BERN – Topman Herbert Bolliger van de Zwitserse formule Migros heeft weer uitgehaald naar het prijsbeleid van concurrenten Aldi en Lidl.

Volgens Bolliger hebben de voortdurende prijsverlagingen van Aldi en Lidl een negatief effect op de economie in Zwitserland. ‘Het is een ongezonde ontwikkeling die in ons land zorgt voor grote economische problemen’, aldus de topman in een interview met de krant Sonntag. ‘De eigenaren van Aldi en Lidl worden steeds rijker, terwijl de fabrikanten, boeren en medewerkers lijden onder het drukken van de kosten.’ Bolliger zegt tegelijkertijd dat Migros wel moet reageren op de prijsverlagingen van de discounters.

Kerst

De formule heeft het op dit moment moeilijk in Zwitserland. De verkopen rond de kerst vielen tegen, terwijl de omzet over het gehele jaar nauwelijks is gestegen in vergelijking met vorig jaar. In de zomer van dit jaar uitte Bolliger ook al kritiek op Aldi en Lidl. Hij beweerde destijds dat er ‘een wereld van verschil’ ligt tussen wat Aldi en Lidl beloven in de folders en wat er daadwerkelijk in de winkels ligt. Ook beschuldigde hij beide discounters van het verkopen van producten onder de inkoopprijs.

Reageer op dit artikel