nieuws

SdB maakt werk van spaarlampen

Formules

SdB maakt werk van spaarlampen

AMERSFOORT – Super de Boer is begonnen met de ombouw van haar winkelschap verlichting. Vanaf deze maand is in de ruim 300 SdB-winkels het assortiment gefocust op spaarlampen en energiebesparende gloeilampen.

Ook zal op korte termijn een assortiment huismerk spaarlampen instromen. Omdat de nieuwe wetgeving en de daarbij behorende alternatieven nog niet bekend zijn bij alle consumenten, plaatst Super de Boer in alle winkels schapkaarten met informatie over de energiezuinige alternatieven die er zijn voor de matte gloeilamp. Daarnaast komen in alle winkels minifolders te hangen met informatie rondom het verdwijnen van het gloeilampenassortiment.

Wetgeving

Nieuwe wetgeving stelt dat vanaf 1 september alle matte gloeilampen en alle gloeilampen van 100 watt uit de schappen moeten verdwijnen. De reden hiervoor is dat deze lampen in verhouding tot heldere gloeilampen of spaarlampen, te veel energie verbruiken en daarmee als schadelijk voor het milieu worden gezien. De verkoop van heldere gloeilampen, zal conform landelijke wetgeving, de komende 3 jaren verder afgebouwd worden.

Reageer op dit artikel