nieuws

Kunstenaar nog niet van AH af

Formules

Kunstenaar nog niet van AH af

ROTTERDAM – Albert Heijn heeft maandag aangifte gedaan tegen kunstenaar Brian Kersbergen die vrijdag honderd winkelmandjes wilde tentoonstellen op het Rotterdamse festival Wereld van de Witte de With.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. De politie hield Kersbergen aan nog voordat hij zijn kunstwerk had opgebouwd. De inmiddels vrijgelaten kunstenaar moet zich tegenover de rechter verantwoorden voor diefstal. Ook zonder aangifte kan de politie iemand aanhouden als zij of het Openbaar Ministerie vermoeden hebben van een misdrijf.

Excuses

De zaak is hiermee voor de marktleider echter nog niet afgedaan. ‘We hebben niet eerder meegemaakt dat een individu zoveel mandjes stal,’ aldus een woordvoerder van AH tegen de krant. Albert Heijn denkt voldoende informatie te hebben voor aangifte. Kersbergen zegt in een reactie weinig te begrijpen van de marktleider. ‘Ik heb mijn excuses aangeboden en was van plan ze terug te brengen. Ik wist alleen niet precies wanneer.’ De mandjes die samen het woord ‘sorry’ hadden moeten vormen, zijn naar het AH-filiaal aan de Meent gebracht en inmiddels terug in Amsterdam, waar ze vandaan komen.

Reageer op dit artikel