nieuws

Lidl maakt indruk in Zwitserland

Formules

Lidl maakt indruk in Zwitserland

BERN – Topman Herbert Bolliger van de Zwitserse supermarktketen Migros denkt dat de winst van de formule daalt door toedoen van Lidl.

Bolliger zegt in de Zwitserse media dat hij de doelstellingen voor de tweede helft van het jaar naar beneden heeft bijgesteld door de komst van Lidl. De marktleider hoopte in eerste instantie op een omzetgroei van twee procent in de tweede helft van het jaar, maar omdat Bolliger veel klanten ziet vertrekken naar Lidl, hoopt hij nu op een groei van één procent.

Acties

In de eerste helft van het jaar behaalde Migros nog dezelfde omzetgroei als in dezelfde periode een jaar eerder. Bolliger zegt dat zijn formule scherpere acties zal doorvoeren. Lidl opende in maart van dit jaar zijn eerste 13 winkels in Zwitserland. Het streven van Lidl is om voor het einde van dit jaar nog eens 13 vestigingen te openen in Zwitserland.

Reageer op dit artikel