nieuws

Volkskrant ontmaskert hertenbiefstuk Aldi

Formules

AMSTERDAM – De hertenbiefstuk van de Aldi draagt ten onrechte de naam
biefstuk’. Dat blijkt na een test van de Volkskrant.


In het zaterdagse magazine van de Volkskrant wordt wekelijks een

supermarktproduct onder de loep genomen. De krant vraagt lezers ook eigen

ervaringen in te sturen. Afgelopen zaterdag viel de beurt aan de hertenbiefstuk

(diepvries) uit het ‘de luxe’-kerstaanbod van de Aldi.

LiefhebbersGezien de inzendingen van Volkskrant lezers

kan het diepvriesvlees van de Duitse harddiscounter rekenen op echte

liefhebbers. Een studente schrijft dat ze altijd een jaarvoorraadje inslaat en

steeds opnieuw geniet van de ‘sappige rode bambi’. Het vlees wordt door andere

lezers geroemd om de ‘echte wildsmaak’en de ‘botermalse’ structuur. Andere

lezers zijn het met de lofzang niet eens en plaatsen vraagtekens bij de

structuur van het vlees. Ze spreken van geperst of geplakt vlees. Bij het

laatste worden kleine stukjes vlees met een mengsel van bloed en eiwitten aan

elkaar geplakt tot een lapje vlees.

RecensieDit ‘plakken’ ook het geval bij de hertenbiefstuk van

Aldi, concludeert Volkskrant Magazine. ‘Als we het niet dachten: je ziet de

plakranden lopen. We bakten de lapjes in boter Sappig en zacht inderdaad, maar

ook smakeloos. Wat je eet is geen biefstuk, maar een hertenplaklap. Daar is op

zich niks mis mee, getuige de positieve bevindingen, maar je zou willen dat Aldi

het erop moet zetten. In de aanbieding: hertenplaklap’, aldus de recensie.

Pijn

De ontmaskering van de Aldi-biefstuk moet pijn doen bij fans van de

harddiscounter. Zelfs op
href=”http://www.smulweb.nl/136769/artikel/Top-25-van-de-Aldi!”>Smulweb.nl


wordt de hertenbiestuk door veel ‘culi’s’ geroemd om zijn smaak.

Lees ook:
href=”/assortiment/id102-195311/aldi_hangt_prijskaartje_aan_kerstdiner.html”>Aldi

hangt prijskaartje aan kerstdiner


href=”/formules/id101-187254/aldi_krijgt_tik_op_vingers_voor_vleesreclame.html”>Aldi

krijgt tik op vinger om vleesreclame

Aldi

verluxt vleesassortiment

Reageer op dit artikel