fotoreportage

Fotoreportage: Jumbo Benders in Venlo

Formules 7903

Fotoreportage: Jumbo Benders in Venlo
Ondernemer Geert Benders (links) en bedrijfsleider Edwin Freij van de gloednieuwe Jumbo in Venlo. Foto: Bert Jansen

VENLO – De familie Benders heeft in Venlo een moderne Jumbo neergezet, met vooral in het assortiment veel eigen keuzes. Daarnaast is bewust een extra drempel opgeworpen voor klanten die tabak willen kopen. Ook zusterformule Beej Benders is verbouwd. Nieuw zijn hier een La Place-counter en een pick-uppoint van Jumbo.

De aangekondigde overstap van topondernemer Geert Benders van Plus naar Jumbo was een paar maanden geleden groot nieuws. Vanaf dat moment begon de planning voor een nieuwe start en afgelopen woensdag was het zo ver. De supermarkt in Venlo heropende onder de vlag van Jumbo. De komende weken wordt de tweede supermarkt in Blerick omgebouwd van Plus naar Jumbo en op termijn volgt nog een derde vestiging.

Openen samen met Frits van Eerd

Samen met Jumbo-topman Frits van Eerd opent Benders rond negen uur de winkel officieel. De supermarkt stroomt direct vol met klanten en de ondernemer wordt bedolven onder complimenten en felicitaties. De
ondernemer is blij met de vernieuwde winkel en de manier waarop die in samenwerking met Jumbo tot stand is gekomen. ‘Hij voelt goed. Hij ademt goed’, zegt Benders een half uurtje na de opening.

Geert Benders heel, heel tevreden

Benders: ‘We hebben lang hard gewerkt. Veel verschillende lay-outs getekend, tot we het juiste gevoel hadden. En dan moet je nog maar afwachten hoe het wordt als hij eenmaal staat. Ik kan nu wel zeggen dat het onze verwachtingen overtreft. Hij zit er wat mij betreft in één keer voor 90 tot 95 procent goed in. De komende periode moeten we hier en daar nog wat puntjes op de i zetten, maar ik ben heel, heel tevreden.’ Het eindresultaat is een moderne, frisse Jumbo-supermarkt die is ingericht volgens de jongste uitgangspunten van de formule, maar waarin de ondernemer en zijn staf ook hun eigen ei kwijt konden. ‘Plus wordt Jumbo, maar Benders blijft Benders’, zo vat hij zijn visie op de vernieuwde winkel samen. ‘Klanten deden hier altijd al vooral boodschappen bij Benders en dat blijft ook gewoon zo. Dat heeft altijd centraal gestaan.’

Duidelijke afspraken kunnen maken bij Jumbo

Het juiste gevoel over de samenwerking met Jumbo en de verbouwing was er al snel, zegt de ondernemer. ‘We konden duidelijke afspraken maken over lokaal assortiment en onderdelen die we terug wilden laten komen. We kregen al vroeg in het proces een prima gevoel, omdat er heel goed naar onze wensen werd geluisterd. Het was ook mooi om te zien hoe flexibel Jumbo was, we hebben nog tot het laatste moment dingen kunnen aanpassen.’
Voor bedrijfsleider Edwin Freij van Jumbo Benders in Venlo is de verbouwde winkel nieuw, maar tegelijkertijd ook een beetje vertrouwd. ‘Ik werk nu 3,5 jaar voor Geert, maar daarvoor werkte ik jaren bij Jumbo’, legt hij uit.

Slagerij blijft ambachtelijk

Freij wijst onder meer op de slagerij als iets wat typisch Benders blijft. ‘De ambachtelijkheid die klanten van ons gewend zijn, hebben we behouden. Dat is echt iets waar we bekend om staan in Groot-Venlo. Verder verkopen we waar mogelijk assortiment van lokale leveranciers. Die hadden we altijd al en die zijn ook gebleven. Aardbeien, kersen, appels, brood, kaas. Noem maar op. Overal in de winkel.’

Ananasschilmachine

Freij is ook trots op de nieuwe ananasschilmachine voorin de winkel. ‘Dat is echt prachtig. In 15 seconden heeft de klant versgesneden ananas. Daar verwachten we veel van deze zomer. Het zorgt ook voor extra beleving in de supermarkt.’ Bij het eigen assortiment van Jumbo Benders horen ook de producten van Beej Benders, de eet- en verwenformule die ondernemer Geert Benders enkele jaren geleden in het hart van Venlo heeft geopend. Voor de koffiebonen van Beej Benders is zelfs een aparte kopstelling ingericht.

Beej Benders heeft nu een La Place-corner

De ruimte om Beej Benders door te ontwikkelen was een belangrijke reden voor Benders om de overstap van Plus naar Jumbo met zijn kennis op het gebied van foodservice te maken. Ook bij Beej Benders is deze week het nodige veranderd, legt Geert Benders uit. ‘Die is 2,5 dag dichtgeweest voor een verbouwing. We hebben wat wijzigingen doorgevoerd op de afdelingen en een La Place-corner toegevoegd aan de voorkant. Een voorbode voor een grote verbouwing volgend jaar als ook de parkeergarage daar op de schop wordt genomen.’

Pick-uppoint bij Beej Benders

Nieuw bij Beej Benders is ook een Jumbo Pick-uppoint aan de zijkant van de winkel. ‘Dat lijkt ons slim. We verkopen daar onderscheidende producten en geen compleet supermarktassortiment. Klanten kunnen nu op hun gemak bij Beej Benders plezier maken en mooie en lekkere producten kopen en vervolgens de overige boodschappen ophalen bij het afhaalpunt’, verklaart Benders.

Servicebalie zit verderop in het winkelcentrum

Terug bij Jumbo Benders valt de afwezigheid van een servicebalie op. Bij de kassa’s zijn ook geen sigaretten te koop. Een bewuste keuze van de ondernemer. ‘Ik wilde het wat hoogdrempeliger maken om sigaretten te
kopen. Tabak is te koop bij de Jumbo Benders Kiosk iets verderop in het winkelcentrum. Daar zijn ook alle andere gebruikelijke serviceproducten verkrijgbaar.’ In de kiosk zijn verder ook het tijdschriftenschap ondergebracht en is een assortiment populaire boeken en cadeau-artikelen te koop.

Foto's

Reageer op dit artikel