fotoreportage

Fotorepo: AH, Jumbo, Lidl en Spar op Provada

Formules 5594

Fotorepo: AH, Jumbo, Lidl en Spar op Provada

AMSTERDAM – Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Spar waren dit jaar vertegenwoordigd op vastgoedbeurs Provada.

De Provada vond dit jaar van 4 tot en met 6 juni plaats in de RAI in Amsterdam. Op de eerste dag presenteerde Lidl op de beursvloer het Lidl Zero-concept aan de aanwezigen. Lidl Zero is een energie circulaire supermarkt, de eerste wordt geopend op 4 september geopend in Woerden. Volgens Marcel Ganzeboom sr. manager bouw van Lidl Nederland, is Lidl de eerste supermarktketen in Nederland die een winkel opent ‘waar de energierekening op 0 blijft’.

Albert Heijn Techmorrow

Albert Heijn maakte op de Provada deel uit van het platform Techmorrow. Een groep bedrijven die volgens AH’s vastgoeddirecteur Anneke de Vries een speerpunt maakt van circulariteit, digitalisering en robotisering. De Vries: ‘We hadden ook een eigen stand kunnen neerzetten, maar bij innovaties in de bouw gaan wij voor samenwerking en dat willen we ook tijdens de Provada laten zien. En kostentechnisch is het natuurlijk ook handig. De circulariteit zie je bij dit platform terug in alles. Alle materialen zijn hergebruikt, zoals de enorme kroonluchter boven de stand, de expositietafels, en de catering van Instock (restaurant dat reststromen van supermarkten gebruikt, red.) past ook in die lijn.’

Spar en Jumbo

Spar was voor de eerste keer met een stand aanwezig op de Provada. Speerpunt van de formule op de vastgoedbeurs was het Spar City-concept. Spar is voor dit concept met name op zoek naar locaties in de grote steden. Jumbo presenteerde op de Provada eenzelfde stand als vorig jaar, deze stond ook nu weer op het retailplein. Jumbo-ondernemer Björn Kuipers hield woensdagochtend bij de stand van vastgoedbedrijf Wereldhave een presentatie over zijn werkzaamheden bij Jumbo en zijn rol als scheidsrechter.

Foto’s: Diederik van der Laan/Dutch Photo Agency

Foto's

Reageer op dit artikel