fotoreportage

Fotorepo: AH laat Echt Vers zien in kleine winkel

Formules 5884

Fotorepo: AH laat Echt Vers zien in kleine winkel

ARNHEM – Albert Heijn opende woensdag voor het eerst een winkel met het Echt Vers-concept op een oppervlakte van minder dan 1000 vierkante meter. De winkel, aan de Velperbuitensingel in Arnhem, heeft de versbeleving van de grotere broers.

Dankzij de modulaire opbouw van de Echt Vers formule, die vorig jaar voor het eerst werd getoond in Hoofddorp, biedt de stadswinkel van 900 vierkante meter vvo in het centrum van Arnhem een versbeleving die is toegesneden op de lokale markt. ‘Door de modulaire opbouw kun je dingen weglaten of juist toevoegen’, zegt supermarktmanager Robert Vroegop. Door die opbouw, het al dan niet inzetten van modules, is geen winkel meer hetzelfde. ‘Je kunt heel specifiek inspelen op de lokale markt.’

Mandjesklanten

De winkel in het centrum van Arnhem bedient vooral mandjesklanten. Passanten, studenten en inwoners van het hip geworden Spijkerkwartier. Daar wordt aan het begin van de  routing, op de agf-afdeling, in de wandkoeling op ingespeeld met een Grab & Go-assortiment. Zo is, inspelend op de gemaksklant, het aanbod aan maaltijdsalades groter dan gebruikelijk voor de oppervlakte.

Cross-selling

Bijna alle elementen van het Echt vers-concept zijn aanwezig. Wat ontbreekt zijn schepvis, de Allerhande Boxen, pick and mix snackgroentes en een borreleiland waar wordt gegrild. Wel aanwezig zijn bijvoorbeeld de knipkruiden en de borrelwand met kaas, hapjes, worsten en tapas. Er wordt daar nu bovendien aan cross-selling van wijn en bier gedaan. ‘Dat is voor de inspiratie en beleving’, zegt Vroegop.

Een video-impressie van de winkel:

23.000 klanten per week

De gemiddelde besteding is door de mandjesklanten lager dan gebruikelijk. ‘Maar we trekken 23.000 klanten per week’, zegt Vroegop zonder omzet of besteding te delen. De winkel kent ook enorme pieken. ‘We bedienen soms wel 500 klanten per uur.’ Daar wordt ook bij de kassa’s rekening mee gehouden. De zeven kassa’s zijn vervangen door tien self-checkouts en 3 bandkassa’s. ‘Zo kunnen de mandjesklanten snel afrekenen.’

Foto's

Reageer op dit artikel