fotoreportage

Fotorepo: Jumbo Hatert eerste omgebouwde Emté

Formules 5981

NIJMEGEN – In de Nijmeegse Hatert opende de eerste Emté als Jumbo. Er is goed gekeken naar de sterke punten van de Emté-vestiging. Klakkeloos de ‘gele wasmachine’ aanzetten is niet langer het beleid.

Fotorepo: Jumbo Hatert eerste omgebouwde Emté

Volgens Jumbo zijn er wel degelijk verschillen in de ombouw van Super de Boer/C1000 en nu Emté naar Jumbo. De formule kijkt duidelijk naar de sterke punten van de lokale Emté-vestiging.  Waar mogelijk wordt daaraan vastgehouden. Zo behoudt Jumbo in de Nijmeegse wijk Hatert de slager en worden de Bossche bollen in de winkel met slagroom afgevuld. ‘Vroeger een potentiële bacteriologische ramp, maar nu goed onder controle te houden. Dan moet je zo’n slagroommachine laten staan’, aldus Frits van Eerd tegenover Distrifood bij opening.

Jumbo gaat uit van kennis en kunde personeel

Jumbo stelt ook meer uit te gaan van de kennis en kunde van de bestaande Emté-teams. Waar vroeger een winkelteam naar Veghel kwam en door de ‘gele wasmachine’ ging wordt nu meer geluisterd naar het personeel in de winkel. Soms is dat ook nodig omdat een aantal Emté’s sterk heeft geconcurreerd met Jumbo’s. Zij moeten nu lokaal toch het verschil blijven maken én in omzet groeien door de eigen kracht te blijven inzetten.

Jumbo biedt breder en dieper assortiment

De winkel in Hatert telt 1500 vierkante meter. Zij biedt veel meer breedte en diepte in assortiment dan de bestaande Emté. Enig minpunt van de winkel is het verouderde winkelcentrum waarvan het onderdeel uitmaakt. De verwachting binnen Jumbo is dat de spiksplinternieuwe Jumbo het hele winkelcentrum op termijn een positieve draai zal geven.

Jumbo-ceo Frits van Eerd gaf het personeel voor de opening een peptalk:

Foto's

Reageer op dit artikel