fotoreportage

Fotorepo: Jumbo Weert pilot Heerschap 2.0

Formules 2791

Fotorepo: Jumbo Weert pilot Heerschap 2.0
Foto: Bert Jansen

WEERT – Stan Heerschap opende woensdag na een tienjarig traject zijn nieuwste Jumbo. Nieuw in deze vestiging is dat Limburgse vlaaien vers in de winkel worden gebakken. Het gaat om een pilot: Heerschap 2.0.

Het bloed bij Stan Heerschap kruipt waar het niet gaan kan. Zijn voorliefde voor het bakkersambacht is groot. Het marktaandeel in brood ligt in zijn zes Jumbo-supermarkten hoger dan gemiddeld bij een Jumbo en dat gat zal, als de voortekenen niet bedriegen, met de winkel in de Weertse wijk Leuken verder worden vergroot. Als de pilot met verse Limburgse vlaaien een succes blijkt, zal de ondernemer ook in de bakkerijafdelingen van zijn andere Jumbo-vestigingen ‘Heerschap 2.0’ uitrollen.

Meer dan brood en vlaai

Andere opvallende elementen in de winkel zijn de nieuwe vleeswarenlijn Ongeluifelik lekker!, de vergrote groente- en fruitafdeling en het overzicht. Heerschap heeft ervoor gezorgd dat ‘er geen blokkades in de zichtlijn zijn bij binnenkomst’. ‘Je hebt gelijk een overzicht van de gehele winkel’, stelt hij. Heerschap beschikt nu over een oppervlakte van 1400 meter vvo, een verdubbeling ten opzichte van de oude situatie. ‘Alle versafdelingen zijn aan de voorkant van de winkel gesitueerd, achterin de dkw.’

Heerschap is nog lang niet klaar met toekomstplannen. In het voorjaar van 2019 opent hij een gloednieuwe bakkerij in Nederweert, waar hij intern bakkers wil gaan opleiden. Het marktaandeel in brood ligt bij Jumbo Heerschap hoger dan gemiddeld bij Jumbo.

Een uitgebreide reportage is te lezen in de papieren editie van Distrifood, nummer 25, 23 juni 2018

Foto’s: Bert Jansen

Foto's

Reageer op dit artikel