fotoreportage

Foto en video: World of Food Zeewolde

Formules 3071

Foto en video: World of Food Zeewolde

ZEEWOLDE – Dekamarkt heeft woensdag een World of Food geopend in Zeewolde. Het gaat om de vijfde megawinkel van de supermarktketen.

Het winkelconcept is ook te vinden in Apeldoorn, Beverwijk, IJmuiden en Doetinchem. Naar alle waarschijnlijkheid wordt eind juni een vestiging geopend in Amersfoort. Volgens Dekamarkt-directeur Pieter Rozendaal worden er ook nog twee tot drie reguliere Deka-supermarkten omgebouwd naar een World of Food.

Concurrentie in centrum en omgeving

De winkel in Zeewolde staat aan de rand van de plaats in Flevoland. Wat betreft directe concurrentie zit er alleen een Coop in de buurt. In het centrum van Zeewolde concurreren Albert Heijn, Deen, Boni en Lidl om de gunst van de klant. Rozendaal verwacht dat de World of Food omzet uit het centrum gaat wegtrekken. In de loop der jaren zullen er meer potentiële klanten bijkomen, aangezien er rond de 3500 woningen worden gebouwd in de omgeving van de supermarkt.

Slagerij, horeca en sushi

In de toekomst wordt de winkel in Zeewolde mogelijk uitgebreid met een slagerij en een horeca-afdeling. Afdelingen die de World of Food in Doetinchem juist wel heeft en dat geldt ook voor de eerste World of Food in Beverwijk. In laatstgenoemde vestiging test de formule momenteel een chocolaterie en de verkoop van verse sushi.

Zaterdag meer over de World of Food in de papieren editie van Distrifood

Foto's

Reageer op dit artikel