fotoreportage

Fotorepo: Spar Express langs de snelweg

Formules 5623

HEEMSKERK – Spar heeft sinds kort een vestiging van Spar Express langs de snelweg. De tankstationsuper bevindt zich langs de A9 ter hoogte van Heemskerk.

Fotorepo: Spar Express langs de snelweg
Foto: Sebastiaan Rozendaal

Deze vestiging en de op hetzelfde moment geopende Spar Express in Tilburg zijn 24 uur per dag open. Het zijn daarmee de eerste twee Spar-vestigingen waar klanten dag en nacht terechtkunnen.

24-uursopening bijzonder in Nederland

Behalve de twee Express-winkels bij Texaco-tankstations zijn maar zes vestigingen van een groot supermarktbedrijf 24 uur per dag open. Dat zijn de vorig jaar geopende zes AH To Go-filialen bij BP-pompen in Amsterdam, Deventer, Nieuwegein, Nieuwerkerk aan den IJssel, Oostzaan en Rijswijk.

Eerste Spar Express langs de snelweg

De Spar Express langs de A9 ter hoogte van Heemskerk is de eerste van het concept op een snelweglocatie en de eerste waarin ook een Subway-vestiging is geïntegreerd. Begin dit jaar opende Spar de eerste drie Express-winkels. Volgens formulemanager Martijn van der Hoeven zit Spar Express nog in de pilotfase. Dat zit het in principe nog een jaar vanaf nu. ‘Maar waarschijnlijk duurt het geen jaar meer voordat we het niet meer zien als pilot. Dan zullen er ook meer Express-winkels openen’, aldus Van der Hoeven.

Ruimte voor 40 vestigingen

Volgens hem heeft partner Texaco zo’n 40 potentiële plekken voor Express langs de snelwegen. Hoeveel daarvan op termijn daadwerkelijk een vestiging krijgen, is niet bekend. ‘Maar ik denk dat Spar Express op elke snelweglocatie zou passen, Spar kan overal relevant zijn. Het Spar-merk is ook sterk genoeg om geloofwaardig food aan te bieden op deze locaties.’

Een foto-impressie van Spar Express langs de A9:

Reageer op dit artikel