fotoreportage

Fotorepo: Plus Briljant 2.0 Ton Henst in Best

Formules 5633

BEST- Plus-ondernemer Ton Henst heeft in Best de vijfde en voorlopig laatste Briljant 2.0 winkel geopend. Met zijn supermarkt zet Henst de volgende stap in de richting van de horeca.

Fotorepo: Plus Briljant 2.0 Ton Henst in Best
Foto: Bert Jansen

Henst en zijn bedrijfsleider Hein van Helvoirt hebben ten opzichte van de vier eerdere pilotwinkels van Plus Briljant  2.o een paar eigen elementen toegevoegd aan de formule die in november 2015 bij Plus Koot in Abcoude werd gelanceerd. De twee verkennen de grenzen van de horeca wat nadrukkelijker dan de vier andere 2.0 winkels.

Professionele keukenapparatuur

Zo is in Best behoorlijk geïnvesteerd in professionele apparatuur die in de betere horeca wordt gebruikt. In de Makerij staan bijvoorbeeld combisteamers. Ook heeft de ondernemer drie professionele koks in dienst genomen, worden de smoothies in de winkel gemaakt en, omdat Plus dat niet in het assortiment heeft, wordt er ook zelf truffelmayonaise gemaakt.

Marktkoopman

Om de verkoop van maaltijden en speciale producten voor de warme maaltijd goed op gang te krijgen, willen Henst en Van Helvoirt elke dag een product groot maken. Dus bijvoorbeeld op maandag kip en kipproducten, op dinsdag maaltijden, et cetera. En op vrijdag is er verse vis op ijs.

Reageer op dit artikel