fotoreportage

Fotorepo: Foodmarkt City by Jumbo

Formules 7805

Fotorepo: Foodmarkt City by Jumbo
Foto: Jan Willem van Vliet

GRONINGEN – Jumbo heeft in Groningen de eerste winkel van het nieuwe concept Foodmarkt City by Jumbo geopend. De winkel is een combinatie tussen Jumbo Foodmarkt, La Place en een reguliere Jumbo.

Zwaartepunt van het concept is de serie keukens waarin ter plekke verse maaltijden en broodjes worden bereid. Het brood wordt in de winkel met water en meel gemaakt, en verder zijn er keukens met onder meer sushi en pizza. Ook kent de winkel een Foodmarkt Café. Hier kunnen klanten direct hun broodje, maaltijd of drankje consumeren.

Foodmarkt City uitgebaat door Maat en Papo

De winkel wordt uitgebaat door Anrico Maat en Paul Papo, die met hun Maripaan Groep al veertien Jumbo’s hadden in het noorden van het land. Jumbo heeft bewust gekozen voor een samenwerking met deze ondernemers. Zij kennen de stad goed en liepen zelf ook al met een plan voor een stadsconcept rond.

Veel innovatie in concept

Volgens Ralph Bertrand, directeur Formule bij Jumbo, en Bart van den Nieuwenhof, managing director van La Place, barst het nieuwe concept, dat veel Foodmarkt-elementen bevat, van de innovatie. Zo gaat Jumbo vanuit deze vestiging als eerste supermarkt warme maaltijden thuisbezorgen. Ook is het voor Jumbo de eerste winkel met (deels) self-checkout.

Reageer op dit artikel