fotoreportage

Fotorepo: Boon’s Markt in Linschoten

Formules 4010

Fotorepo: Boon’s Markt in Linschoten
Foto: Roel Dijkstra

LINSCHOTEN – Boon heeft in Linschoten voor het eerst in anderhalf jaar weer een vestiging van Boon’s Markt geopend. Het is de eerste winkel van de formule op een relatief klein formaat.

De laatste Boon’s Markt die voor Linschoten zijn deuren opende, was eind 2015 in Ammerzoden. Daarna nam Boon even gas terug met de uitrol van het concept. Want hoewel de resultaten volgens commercieel directeur Willem Boon goed waren (en zijn), waren de winkels ‘te mooi’, te veel van de tekentafel. Eind dit jaar moet in Beesd de eerste Boon’s Markt nieuwe stijl zijn deuren openen. In Linschoten zijn al wat eerste wijzigingen doorgevoerd.

Ander hout

Zo is er op de agf-afdeling een ander soort hout gebruikt, een soort die volgens de directeur wat minder de aandacht trekt dan het soort dat in de eerdere vestigingen werd gebruikt. Ook zijn de schappen op de versafdelingen wat minder diep. Enerzijds wordt hier ruimte mee gewonnen, anderzijds ogen de schappen zo voller.

Boon’s Markt groeit door

Rond de zomer openen in Nieuwegein en Ridderkerk nog twee vestigingen van Boon’s Markt. Net als in Linschoten betreft dat winkels met een relatief klein, onder de 1000 vierkante meter, verkoopvloeroppervlak. De winkel in Nieuwegein betreft een voormalige Jumbo, die in Ridderkerk een oude Spar.

In Distrifood 14, die zaterdag 8 april is verschenen, een uitgebreide reportage over Boon’s Markt in Linschoten. Hierin ook aandacht voor de toekomst van familiebedrijf Boon. Lees hier het digitale nummer (voor abonnees) of neem een abonnement.

Reageer op dit artikel