fotoreportage

Fotorepo: That’s Fresh in Nieuw-Buinen

Formules 3732

Fotorepo: That’s Fresh in Nieuw-Buinen
That's Fresh in Nieuw-Buinen.

NIEUW-BUINEN – Recent opende in het Drentse Nieuw-Buinen de eerste supermarkt van de nieuwe formule That’s Fresh. De initiatiefnemers zijn ambitieus: eind dit jaar moeten er vijftien vestigingen zijn.

Eerder al opende That’s Fresh vestigingen op vakantiepark Land van Bartje en in een verzorgingstehuis in Hengelo. De winkel in Nieuw-Buinen, een voormalige Spar, is de eerste winkel met een groter formaat.

Drietal initiatiefnemers That’s Fresh

Initiatiefnemers zijn Henk van der Veen (onder meer ex-Ahold en Edah), zijn broer Nanno (directeur-eigenaar horeca & supermarkt op het Land van Bartje) en Ronald Westerhof, eigenaar van foodgroothandel De Oude Molen. Met hun formule willen ze een breed scala aan locaties bedienen. ‘Dorpen, stadscentra, stations, campings, vakantieparken, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen’, zegt Hek van der Veen. ‘Ik denk dat wij in staat zijn om voor elke locatie een passende winkel neer te zetten met een bijbehorend assortiment.’

Super Nieuw-Buinen heeft negatieve voorgeschiedenis

De supermarkt in Nieuw-Buinen kent een vervelende geschiedenis. Nadat ondernemer Egbert Tingen in 2013 de Spar had overgenomen, moest hij de zaak na driekwart jaar sluiten na een financieel conflict met Spar. Andere uitbaters kregen de winkel daarna niet meer rendabel, waardoor de inwoners van de Drentse plaats zonder supermarkt kwamen te zitten. Na maandenlang actie voeren door de inwoners van het dorp werd begin dit jaar duidelijk dat That’s Fresh heil zag in de locatie. Een ondernemer hadden de initiatiefnemers bij opening nog niet gevonden, het is echter wel de bedoeling dat die er op korte termijn komt.

Reageer op dit artikel