fotoreportage

Fotorepo: Deli Food Store in Dalen

Formules 5145

Fotorepo: Deli Food Store in Dalen
Theo Kalkdijk heeft de formule Deli Food Store zelf ontwikkeld en ook deze nieuwste winkel vrijwel volledig zelf getekend. Foto's : Jan Willem van Vliet

DALEN – De ombouw van de Deli Food Store in Dalen kostte slechts 90 uur. Ondernemer Theo Kalkdijk tekende de plannen voor de complete vernieuwing van de winkel vrijwel volledig zelf. Om inspiratie daarvoor op te doen, bezocht hij formules in binnen- en buitenland. ‘Dit is een genietwinkel.’

Ik ben overal wezen kijken. Vooral bij winkels op luchthavens, maar ook de  gemakswinkels in Parijs, Noorwegen en Zweden. Vooral in Scandinavië is de dynamiek geweldig. Je pikt overal wat mee’, vertelt Theo Kalkdijk tijdens een rondleiding door zijn Deli Food Markt in het Market Dome van Center Parcs De Huttenheugte in het Drentse Dalen. Al die inspiratie zette hij thuis achter de tekentafel om in het nieuwe concept voor zijn eigen formule.

Mensen on the move

De overeenkomsten tussen retailen op een luchthaven of in een bungalowpark zijn volgens Kalkdijk groot. ‘Mensen zijn daar on the move en in the mood. Hier zijn ze ook onderweg naar bungalow of zwembad. Even weg uit het gewone leven. Ze hebben veel meer tijd voor elkaar.’ Het is de achtste en meest grondige verbouwing van de winkel sinds de opening in 1983, maar de geschiedenis van de familie Kalkdijk gaat nog veel verder terug. Vijf generaties terug, in 1893, verkocht er al een Kalkdijk brood en levensmiddelen in Dalen. Nog voordat ondernemer Piet Derksen halverwege de jaren zestig rondom het meer zijn tweede Sporthuis Centrum bouwde, verkocht de familie al ijsjes op de steiger.

Bekijk hieronder de foto’s en lees het complete verhaal in Distrifood van 4 februari 2017

 

Reageer op dit artikel