fotoreportage

Fotorepo: Plus als praktijklokaal bij De Rooi Pannen

Formules 2767

Fotorepo: Plus als praktijklokaal bij De Rooi Pannen
Foto: Bert Jansen

TILBURG – Bij opleidingsinstituut De Rooi Pannen in Tilburg opende woensdag het verbouwde onderwijswinkelcentrum. Onderdeel daarvan is een gloednieuwe Plus Briljant.

De supermarkt moet, net als de andere winkels in het winkelcentrum (onder meer Primera, D.I.O. en een cadeauwinkel) gaan fungeren als praktijklokaal voor de leerlingen van de detailhandelsopleiding van De Rooi Pannen.

Broodafdeling losgekoppeld

Bijzonder aan de supermarkt is dat de broodafdeling, net als de slijterij, is losgekoppeld van de winkel. Wie het winkelcentrum binnenkomt, ziet aan de linkerkant direct de broodafdeling, terwijl de supermarkt helemaal achterin ligt. Volgens Tiny Pheninckx, voorzitter van het college van bestuur van De Rooi Pannen, een logische keuze: ‘Wij willen dat onze leerlingen zoveel mogelijk klantcontacten hebben.’

Leerlingen De Rooi Pannen runnen winkels zelf

75 leerlingen van De Rooi Pannen gaan het winkelcentrum zo veel mogelijk zelfstandig runnen, daarbij geholpen door een team van zo’n tien medewerkers van de school. Allemaal mensen afkomstig uit de praktijk. Bedrijfsleider van de Plus is Jan van Helderen, hij heeft een verleden als onder meer Jumbo-bedrijfsleider.

De Rooi Pannen als franchisenemer

Het opleidingsinstituut zelf fungeert als franchisenemer van de Plus. Volgens Pheninckx past Plus perfect bij zijn school en heeft de formule uitstekend geholpen tijdens de aanloop naar de heropening.

In Distrifood 44, die zaterdag 5 november verschijnt, een uitgebreider verhaal over de Plus bij De Rooi Pannen. Hier alvast een fotoreportage.

Reageer op dit artikel