fotoreportage

Fotorepo: Nieuwe concepten in AH XL

Formules 6035

Fotorepo: Nieuwe concepten in AH XL

PURMEREND – Albert Heijn heropende woensdag zijn XL in Purmerend. Volgens de marktleider is de winkel sinds de ombouw de duurzaamste supermarkt van Europa.

In de supermarkt presenteert AH een aantal nieuwe concepten. Zo kan de klant kruiden plukken in de zogenoemde kruidentuin. Verder is het mogelijk om zelf schaal- en schelpdieren te scheppen uit een diepvriesmeubel en kan de klant zelf koffiebonen, theekruiden, olijfolie, snoepjes en hagelslag (zie foto) tappen. In de AH XL worden ook diverse versconcepten geïntroduceerd, zoals het branden van verse noten en de toevoeging van een Fish Tales Market. Hier is onder meer verse vis op ijs te krijgen. De agf-afdeling heeft de beschikking over een sappen- en yoghurtbar.

Duurzame maatregelen

Door een reeks aan innovatieve energiebesparende maatregelen is de winkel niet alleen 100% CO2 neutraal, er wordt ook energie opgewekt die de winkel en de naastgelegen Etos en Gall & Gall voorzien van elektriciteit en warmte. De winkel is verder volledig voorzien van led verlichting die werkt op bewegingssensoren. De inrichting bestaat voor een groot deel uit hergebruikte materialen. Voor klanten zijn er E-Cars-oplaadpunten die gevoed worden door de 700 zonnepanelen op het dak.

In de nieuwste Distrifood meer foto’s en een reportage over de nieuwe AH XL in Purmerend.

Reageer op dit artikel