fotoreportage

Fotorepo: Budget Food opent achtste

Formules 4059

Fotorepo: Budget Food opent achtste
De vestiging van Budget Food in Joure.

Joure – Budget Food opende donderdag 27 oktober in Joure een nieuwe vestiging. Het is de achtste en grootste vestiging van de keten van dumpsupers van Jaap van Vuure en Maarten Muller.

De oprichters van de keten, Jaap van Vuure en Maarten Muller, spreken geen doelstellingen uit voor wat betreft de groei van Budget Food. ‘Die hebben we niet. We bekijken het vestiging voor vestiging en als er een geschikt pand voorbijkomt, starten we.’

Grootste vestiging Budget Food

Met 1200 vierkante meter vvo is de vestiging in Joure de grootste van Budget Food. Tot nu toe koos de formule voor kleinere winkels. Ze variëren in grootte van 300 tot 800 vierkante meter. De keten startte in 2013 met vestigingen in Den Helder en Julianadorp. In 2014 en 2015 kwamen er vestigingen bij, maar er sloot er ook een in Haarlem omdat het huurcontract afliep.

Assortiment bestaat uit restpartijen

Een groot deel van het circa 1000 items tellende assortiment wordt op pallets gepresenteerd. De lage prijzen de belangrijkste trekker voor de klanten. Het grootste deel van het assortiment bestaat uit restpartijen van A-merken. In de schappen is ook nog wat C1000 huismerk te vinden. ‘We willen de allergoedkoopste zijn. Dat kan alleen als je uitsluitend restpartijen verkoopt.’ Het assortiment wuisselt dagelijks. ‘Als  iets op is, is het op en komt het misschien wel nooit meer terug.’ Dat is volgens Muller juist aantrekkelijk voor klanten. ‘We bieden ze iedere keer weer iets verrassends.

Afbakbrood

De winkel in Joure heeft een primeur. Onder de naam Rustiek Brood wordt er kwalitatief goed vers brood afgebakken in de winkel. Er staat zowaar een snijmachine waar de klanten zelf hun brood kunnen snijden. ‘ Het brood komt van Pandriks Bake Off. ‘Dit is een pilot. Als het slaagt rollen we het mogelijk uit naar onze andere winkels’, aldus Muller. In die andere winkels wordt ook brood verkocht. ‘Dat is  brood van gisteren van lokale bakkers die het anders zouden weggooien.’

Een reportage is te vinden in de papieren editie van Distrifood die vandaag 29 oktober verschijnt.

Reageer op dit artikel