fotoreportage

Fotorepo: Flagshipstore Emté 3.0 Veghel open

Formules 6364

Fotorepo: Flagshipstore Emté 3.0 Veghel open

VEGHEL – Emté opende woensdag in thuisbasis Veghel de grootste vestiging onder de vlag van de nieuwe 3.0- formule.

Met 2000 vierkante meter is de vestiging van Emté in het centrum van thuisbasis Veghel de grootse van de formule. De flagshipstore is de 8e vestiging die naar de nieuwe Emté 3.0-formule is omgebouwd.

Format Emté 3.0 ongewijzigd na pilot

Het winkelformat Emté 3.0 is vrijwel ongewijzigd  gebleven sinds de opening van de eerste pilotvestiging in Dieren vorig jaar november. ‘We hebben alleen op details wat aanpassingen gedaan.  Wat we in gedachten hadden werkt. De klanten zijn tevreden over de formule zoals die er nu staat’, zegt operationeel directeur Kees Kiestra. Grote aanpassingen waren volgens hem ook niet nodig. ‘Uit kwalitatief en kwantitatief onderzoek dat we onder onze klanten houden, bleek dat ze enthousiast zijn en dat de 3.0-formule hoog wordt gewaardeerd.’

Commercieel directeur Johan van Heerebeek (l) en operationeel directeur Kees Kiestra noemen Emté 'De lekkerste formule van Nederland'.

Commercieel directeur Johan van Heerebeek (l) en operationeel directeur Kees Kiestra: ‘Emté 3.0 is De lekkerste formule van Nederland’.

Het ruimtelijk karakter van Emté 3.0

De lage schappen, die samen met het hoge ‘industriële’ plafond voor het ruimtelijke karakter in een Emté 3.0 zorgen, zijn daarom gebleven. ‘Dat open karakter is voor ons het belangrijkste uitgangspunt. Klanten willen de winkel beleven. Daarom moet je direct bij binnenkomst de hele winkel kunnen overzien’, zegt commercieel directeur Johan van Heerebeek.

Over vijf jaar ombouw afronden

Emté rolt de formule nu verder uit. Dit jaar komt de teller op 15 vestigingen onder het 3.0 format. Daarna moeten er jaarlijks 20 tot 30 winkel worden omgebouwd. Met dat tempo zouden over circa vijf jaar alle winkels zijn omgebouwd.

Vandaag in de printeditie van Distrifood een uitgebreide reportage.

Reageer op dit artikel