fotoreportage

Fotorepo: Beursgang Ahold Delhaize

Formules 2175

Fotorepo: Beursgang Ahold Delhaize

AMSTERDAM – De nieuwe retailgigant Ahold-Delhaize kreeg vanmorgen tijdens een feestelijke bijeenkomst zijn notering aan Euronext in Amsterdam. Distrifood maakte een paar foto’s van de beursgang.

De aandelen in de combinatie, die Ahold Delhaize gaat heten, komen voor circa 61 procent in handen van de aandeelhouders van de Zaanse grootgrutter. De aandeelhouders van Delhaize krijgen na deze beursgang per aandeel dat ze bezitten 4,75 aandelen Ahold. Het nieuwe aandeel Ahold Delhaize wordt vanaf vandaag verhandeld. Het aandeel opende vanmorgen op een koers van €21,85.

Aandeel stijgt direct na beursgang

In de eerste uren na de beursgang was de nieuwe combinatie de belangrijkste winnaar op het Damrak met een plus van 1,4 procent. Beide bedrijven verwachten de komende jaren veel synergie te kunnen bereiken. Volgens Dick Boer begint de zoektocht naar manieren om van elkaar te leren en sneller te groeien nu. ‘De boeken gaan nu pas open’, zei hij tijdens de feestelijke bijeenkomst rond de beursgang.

Beursplein 5 rond de beursgang van Ahold DelhaizeBeursplein 5 kleurde vanmorgen groen namens de nieuwe combinatie Ahold Delhaize

Dick Boer bij de beursgang van Ahold DelhaizeDick Boer is de nieuwe topman van de fusie-onderneming

Frans Muller bij de beursgang van Ahold DelhaizeDelhaize-topman Frans Muller was ook present

Dick Boer met groene stropdasDe groene stropdas van Dick Boer valt op

Benelux Foodretail Congres

Distrifood en Foodmagazine presenteren voor de eerste keer het Benelux Foodretail Congres op dinsdag 13 september 2016. Ontmoet uw Belgische en Nederlandse foodretail collega’s en spar met de experts uit de branche. Ontdek de eigenheid van de Nederlandse en Belgische foodretail branche en ontdek alles over de nieuwste ontwikkelingen en kom erachter waar uw kansen liggen. Leer alles over de laatste harde en zachte feiten van de fusiegroep Ahold & Delhaize. Laat u ook inspireren door de praktijkcases van bedrijven die u voor zijn gegaan.

Inschrijven kan hier >>>

Taart om de notering van Ahold Delhaize op Euronext te vierenEn natuurlijk was er taart

Taart bij notering Ahold Delhaize op EuronextDe taart vond gretig aftrek. Van logo en letters is alleen nog een stukje Ahold te lezen

De merken van de nieuwe combinatie Ahold DelhaizeDe belangrijkste merken van de nieuwe combinatie op één sheet.
Het nieuwe logo van Ahold Delhaize duidelijk in beeldHet nieuwe logo combineert die van de twee fusiebedrijven en is uitgevoerd in de nieuwe huiskleur groen.

 

Reageer op dit artikel