fotoreportage

Fotorepo: Coop jaagt op marge

Formules

Fotorepo: Coop jaagt op marge

ZWOLLE – Na een forse prijscorrectie jaagt Coop nu op marge. De schappen zijn ‘verdicht’, nieuwe margerijke artikelen stromen in en Coop geeft ruim aandacht aan een lijn ‘Top! van Coop’.

Coop pleegt onderhoud aan de formule. De keten heeft in brood de prijzen met 7 procent laten dalen, in agf is een soortgelijke prijsoperatie afgerond. Daarmee is de formule volgens commercieel directeur Gerard Koning weer marktconform. ‘We hoeven niet de goedkoopste te zijn maar moeten ons ook niet uit de markt prijzen.’ Op de Coop-beurs in Zwolle laat de formule zien te jagen op extra marge met een lijn ‘Top! van Coop’-producten en verdichting van de schappen waardoor gemiddelde 600 tot 800 nieuwe margerijke producten per winkel kunnen instromen.

Reageer op dit artikel