artikel

Download formuledata: Dirk floreert na crisis

Formules 2337

Download formuledata: Dirk floreert na crisis

Distrifood stelt datasheets ter beschikking over de Nederlandse supermarktformules. Deze keer Dirk van den Broek. Download de gratis factsheet Dirk samengesteld vanuit de Distrifood Dynamics Database.

Download hier de gratis formulespiegel met de belangrijkste formuledata van Dirk >>>>

Volgens directeur Marcel Huizing had de economische crisis een positief effect op de groei van Dirk. ‘Het blijkt dat ze ons niet meer verlaten. Sterker, er komen klanten bij.’ Een analyse van rekenmeester Bartjens in het Financieele Dagblad bevestigde hierbij een succesvol beleid van winstmaximalisatie. Hoewel de omzet nauwelijks steeg, is de winst van Detailresult na het samengaan van Dirk van den Broek en Dekamarkt verdubbeld.

De supermarktketen vierde dit jaar het 75-jarig bestaan en staat zeker niet stil. Vaak zijn het overigens veranderingen in assortiment en beleid die samen met collegaformule Dekamarkt worden ingezet. Zo werd er een omvangrijk bigdataproject opgezet. Het totale omzet- en marge-effect van elke promotie in de afgelopen jaren werd door MIcompany berekend. Wanneer tomaten én komkommers in de aanbieding zijn, verkoopt Dirk ook meer sla. Het is één van de resultaten die voortvloeien uit een analyse van tienduizenden promoties bij Detailresult.

Ook is samen met Dekamarkt het biologisch assortiment fors uitgebreid, met ruim 40 procent. De uitbreiding betreft zowel het assortiment houdbaar als vers. De uitbreiding van het aanbod biologische producten sluit volgens Detailresult aan bij de visie van beide formules op verantwoord ondernemen. ‘Dirk vindt dat het biologisch assortiment voor iedereen betaalbaar en toegankelijk moet zijn. Klanten hoeven hiervoor dus niet dus niet naar de duurdere speciaalzaak.

Dirk kwam in 2017 vooral ook in het nieuws door de aanvallen op zijn vleesbeleid. Naar aanleiding van kritiek van Wakker Dier besloot de formule verder te stoppen met kiloknallers voor op de folder.

Download hier de gratis formulespiegel met de belangrijkste formuledata van Dirk >>>>

Interesse in factsheets van andere formules: klik hier>>>>

Reageer op dit artikel