artikel

Download formuledata: Deen met bloemen als lakmoes

Formules 1917

Download formuledata: Deen met bloemen als lakmoes

Distrifood stelt datasheets ter beschikking over de Nederlandse supermarktformules. Deze keer Deen. Download de gratis factsheet Deen samengesteld vanuit de Distrifood Dynamics Database.

Download hier de gratis formulespiegel met de belangrijkste formuledata van Deen >>>>

Deen is in 2017 doorgegaan met het openen van winkels buiten het directe marktgebied, in de kop van Noord-Holland. Zo opende in 2017 de eerste vestiging in Overijssel in het compleet nieuwe winkelcentrum Katwolderplein in Zwolle, dat tegen het centrum van de hoofdstad van Overijssel aanleunt.

Deen heeft de formule doorontwikkeld met ruim gesorteerde versgroepen en ook – waar mogelijk – een sushibar. Een toevoeging die Deen veel succes oplevert. Begin dit jaar (2017) meldde Van Eck al dat sushiverkopen goed zijn voor 1 procent van de omzet. Van de 80 supermarkten die Deen inmiddels heeft, zijn er 15 buiten de eigen provincie Noord-Holland gevestigd.

Bloemen kopen geen vanzelfsprekendheid

De algemeen directeur van Deen gebruikt een bijzondere peilstok om het succes in de nieuwe marktgebieden te meten. ‘Ik kijk altijd naar de bloemenverkoop in de winkels in marktgebieden waar de naam Deen nieuw is. Waarom? Voor veel mensen is het kopen van bloemen in een supermarkt geen vanzelfsprekendheid. Ze zijn het, anders dan onze klanten in Noord-Holland, niet gewend. Als we in de nieuwe winkels net zo veel bloemen verkopen als in onze bestaande, weet ik dat het goed zit.’

Met Zwolle maakt Deen de sprong naar een voor de keten weer nieuwe provincie. ‘Maar Zwolle ligt niet zo ver van Flevoland en het is nog altijd binnen de grens van 100 kilometer vanaf het hoofdkwartier in Hoorn en past dus.

Download hier de gratis formulespiegel met de belangrijkste formuledata van Deen >>>>

Interesse in factsheets van andere formules: klik hier>>>>

Reageer op dit artikel