artikel

Download formuledata: Aldi gooit de turbo erop

Formules 3800

Download formuledata: Aldi gooit de turbo erop
Foto: Distrifood

Distrifood stelt datasheets ter beschikking over de Nederlandse supermarktformules. Deze keer Aldi. Download de gratis factsheet Aldi samengesteld vanuit de Distrifood Dynamics Database.

Download hier de gratis formulespiegel met de belangrijkste formuledata van Aldi >>>>

De formule moderniseert in rap tempo. De verandering lijken ingezet door het groene licht voor een miljardenoperatie vanuit Aldi Nord. Het gaat om een investering van €5,2 miljard waarmee alle 2300 winkels van Aldi Nord moeten worden opgeknapt, dus ook in Nederland. Basis voor de operatie is de winkel zoals die in het Duitse Herten voor het eerst zichtbaar was, en die sindsdien is doorontwikkeld.
In Nederland gaat de investering gepaard met een wijziging binnen de Aldi-top. Vernieuwer Nicolás de Lope neemt de plek in van de klassieke discountman Flor du Puy. Flor du Puy was sinds januari 2009 directeur van Aldi Holding. Hij klom vanuit de eigen organisatie op naar de hoogste positie. De Lope, 47 jaar en van Spaanse afkomst, komt over van de Poolse tak van Aldi Nord. Eerder werkte hij voor Aldi in Duitsland.

Aldi sleutelt ook aan formule

Met de ombouw wordt tegelijkertijd stevig aan de formule gesleuteld. Zo heeft Aldi dit jaar onder de naam ‘weekend highlights’ eindeweeksaanbiedingen toegevoegd aan zijnactieschema. In dit kader is Aldi ook bezig met een grootschalige uitrol van de bake-off-broodafdelingen. Tegelijkertijd wordt ook nog eens gewerkt aan hetduurzaamheidsimago en het personeelsbeleid. Een kleine tegenslag bij alle deze grote wijzigingen lijkt dat de opname van A-merken Aldi niet veel brengt. A-merken bij Aldi leveren weinig volumegroei op voor A-merkleverancier én Aldi, concludeerde IRI.

Download hier de gratis formulespiegel met de belangrijkste formuledata van Aldi >>>>

Interesse in factsheets van andere formules: klik hier>>>>

 

Reageer op dit artikel