artikel

Download formuledata: Emté aangeschoten wild

Formules 2888

Download formuledata: Emté aangeschoten wild
Foto: Distrifood

Distrifood stelt datasheets ter beschikking over de Nederlandse supermarktformules. Deze keer Emté. Download de gratis factsheet Emté samengesteld vanuit de Distrifood Dynamics Database.

Download hier de gratis formulespiegel met de belangrijkste formuledata van Emte >>>>

Emté komt 2017 uit als toch wel een beetje aangeschoten wild. Deze zomer zinspeelde topman Ton van Veen van Jumbo op een overname, later werd dat de wil tot een ‘vriendelijke’ overname. Sligro was duidelijk: geen sprake van.

Ondertussen blijkt het lek in de formule nog niet boven water. Emté scoort goed in de waardering van de bestaande klanten, maar door de beperkte merkkracht is het aantrekken van nieuwe klanten lastig. De totale omzet van foodretail van Sligro daalde in het derde kwartaal met 1,6 procent, waarbij de overgang van twee winkels naar een andere partij een belangrijke bijdrage leverde. Als naar de eerste drie kwartalen als geheel wordt gekeken, blijft een daling van 0,2 procent over.

Op zoek naar nieuwe strategie

Bij de presentatie van de halfjaarcijfers kondigde Sligro Food Group aan zoekende te zijn naar een nieuwe strategie voor foodretail. De voorkeur gaat uit naar het vinden van een partner. ‘Het onderzoek naar de verschillende alternatieven loopt volop en wij zullen de rest van dit jaar nog gebruiken om tot een keuze te komen’, zo meldde de formule.

Emté bouwde in het derde kwartaal nog drie winkels om naar 3.0, waardoor het totale aantal vestigingen onder de nieuwe formule op 27 komt. Op dat getal blijft de teller voorlopig ook staan. De rest van het jaar worden geen winkels meer omgebouwd. Klanten blijven overigens tevreden over de formule. In het recente GfK Formule Rapport – Vers eindigde Emté op de 2e plaats.

Download hier de gratis formulespiegel met de belangrijkste formuledata van Emte >>>>

Interesse in factsheets van andere formules: klik hier>>>>

Reageer op dit artikel