artikel

Download formuledata: Vomar’s toekomst is rood

Formules 2647

Download formuledata: Vomar’s toekomst is rood

Distrifood gaat de komende weken datasheets ter beschikking stellen over de Nederlandse formules. De eerste gaat over Vomar. De toekomst van deze formule is overduidelijk rood. Download de gratis factsheet Vomar samengesteld vanuit de Distrifood Dynamics Database.

Voor Vomar is de belangrijkste verandering in het beleid is de in 2015 ingevoerde omschakeling naar de zogenaamde Vomar Rood-formule. De ombouwoperatie is relatief vlot afgerond. Begin juli 2017 opende in de wijk Terwijden in Leidsche Rijn de laatste van de 64 vestigingen.

Transformatie naar Rood

Uiteindelijk kostte de totale ombouw naar Vomar Rood circa €50 miljoen. Dat komt neer op bijna €800.000 per winkel. De transformatie naar ‘rood’ zou in de winkels hebben gezorgd voor een volumestijging van 15 procent. Die was ook nodig, omdat de ombouw naar ‘rood’ een prijsdaling van 7 procent tot gevolg had.

Hart Vomar ligt in Noordholland

In de download belangrijke feiten zoals het feit dat het hart van de Vomar-formule in Noord-Holland ligt, daar zijn 52 van de in totaal 64 vestigingspunten te vinden.  Vomar heeft ook winkels met relatief grote vvo’s. Meer dan een kwart is zelfs tussen de 1500 en 2000 vierkante meter verkoopvloeroppervlakte.

Download hier de gratis formulespiegel met de belangrijkste Formuledata van Vomar >>>>

Interesse in factsheets van andere formules: klik hier>>>>

Reageer op dit artikel