artikel

Download formuledata: Trotse Linders floreert vanuit regio

Formules 2539

Download formuledata:  Trotse Linders floreert vanuit regio
Distrifood: Jan linders te Nieuw Bergen en directeur Chantal de Rijk

Distrifood stelt datasheets ter beschikking over de Nederlandse supermarktformules. Deze keer Jan Linders. Download de gratis factsheet Jan Linders samengesteld vanuit de Distrifood Dynamics Database.

Jan Linders kwam met nieuwe formuleuitgangspunten  aan het begin van de zomer in 2011 in het filiaal in Herten. De Jan Linders-formule die daarna is doorontwikkeld was de uitkomst van ruim een jaar strategisch puzzelen. Dat was nodig want de in 2008 uitgebroken crisis had Jan Linders behoorlijk geraakt. ‘We hebben jarenlang sterk gestuurd op productiviteit’, erkende Leo Linders in een interview met Foodmagazine. Die houding wreekte zich in de winkels. ‘We waren alleen value for money. Daardoor waren met name onze grote winkels te weinig aantrekkelijk geworden. Alleen maar zb-afdelingen en vrijwel geen sfeer’.

Jan Linders komt tot nieuwe koers

De strategische sessies leidden tot een geheel andere koers en vooral ook tot een andere houding. Kort gezegd is bescheidenheid daarna ingeruild voor trots en eigenwaarde. Uitgangspunt daarbij was dat Jan Linders  met een marktaandeel van 1 procent in Nederland relatief gezien inderdaad een kleine speler was. Maar Jan Linders is tegelijkertijd met een regionaal marktaandeel van 18 procent in het zuiden een speler met trots. Meest in het oog springende veranderingen: veel vers en vooral veel vers uit eigen regio.

Download hier de gratis formulespiegel met de belangrijkste formuledata van Jan Linders >>>>

Interesse in factsheets van andere formules: klik hier>>>>

Reageer op dit artikel