artikel

Vomar rondt operatie ‘Rood’ vlot af

Formules 4997

Vomar rondt operatie ‘Rood’ vlot af
Aart van Haren. Foto: Herbert Wiggerman

ALKMAAR – De ombouwoperatie naar de prijsagresssieve rode formule bij Vomar nadert zijn voltooiing. Begin juli heropent in de wijk Terwijden in Leidsche Rijn de laatste van de 64 vestigingen.

Iets meer dan twee jaar na de opening van de eerste Vomar Rood-winkel in Julianadorp, nadert het transitieproces bij de regionale supermarktketen met rasse schreden zijn einde. Inmiddels zijn 55 van de 64 winkels naar de nieuwe formule omgebouwd. Afgelopen week is een begin gemaakt met de ombouw van de Haarlemse filialen.

In vier dagen tijd omgebouwd

Afgelopen zondag ging de grootste Vomar-vestiging aan de Paul Krugerkade op slot. In vier dagen tijd is die winkel, zowel in omzet als met 4500 m2 in vvo de grootste supermarkt van het bedrijf, volledig gestript en weer opgebouwd, zegt algemeen directeur Aart van Haren van Vomar.  Die extreem korte periode kon worden aangehouden, omdat Vomar toestemming had om 24 uur per etmaal door te mogen werken.

Haarlem enorm belangrijk

Behalve het filiaal aan de Paul Krugerkade is de afgelopen week ook de winkel aan het Leonardo da Vinciplein aangepakt. Die winkel heropent komende woensdag. De haast die Vomar in Haarlem aan de dag legt, vloeit voort uit het belang dat de hoofdstad van Noord-Holland voor de regionale kruidenier vertegenwoordigt. Vomar heeft er vijf winkels, waarvan er drie groter zijn dan 2500 m2. Bovendien heeft Haarlem duidelijk gemaakt dat Vomar met de oude gele formule niet langer in staat was de concurrenten in de markt te verslaan, aldus Van Haren. Na Haarlem, volgen nog de winkels in Bussum en Utrecht. Als laatste heropent op zondag 9 juli de Vomar in Terwijden.

Reageer op dit artikel