artikel

Formulespiegel: Spar zet alle ballen op gemak

Formules 1158

Formulespiegel: Spar zet alle ballen op gemak
Foto: Bart Nijs.

Spar schaarde zich jarenlang in de categorie buurtwinkels. Maar de keten zet strategische stappen en profileert zich meer en meer als convenienceformule met de citystores als speerpunt van ontwikkelingen. Spar wil ruim baan bieden aan assortiment én diensten. Alle ballen op gemak.

Citystores, dat is het buzzword in de strategie van Spar. Al zo’n dertig winkels zijn omgebouwd. Het is een concept voor passanten en buurtbewoners. Gericht op maaltijdoplossingen én diensten. ‘Of het nu gaat om dagelijkse boodschappen of om producten om direct te consumeren. Spar heeft het allemaal. Belegde baguettes, sandwiches, fruitsalades, croissantjes, verse sappen, smoothies of gewoon een uitstekende koffie met wat lekkers erbij. Ook complete kant-en-klaarmaaltijden, maaltijdsalades, kant-en-klare aardappeltjes, groenten enzovoort zijn in ruime mate aanwezig’, aldus de formule.

Klik op de grafiek voor een grotere versie.

Klik op de grafiek voor een grotere versie.

Mealdeals voor verschillende eetmomenten

Onderdeel zijn de dagelijks speciale ‘mealdeals’ voor drie verschillende eetmomenten. ‘Zoals een snel ontbijt, een lekker tussendoortje, een gezonde lunch en alles voor de kleine boodschappentrip. Een compleet assortiment met veel gemakkelijk en snel klaar aanbod.’ Los van dagelijkse en dagverse boodschappen met een broodafdeling, een complete groenteafdeling en een groot vlees- en vleeswarenaanbod, zullen ook de nodige services worden geboden’, zo omschrijft Spar het concept.

Eet Smakelijk is innovatieve maaltijdservice

Daarbij hoort ook een online bestelservice waarbij de boodschappen zowel kunnen worden afgehaald als thuisbezorgd. Bij de online bestelservice geldt: voor 10 uur ’s morgens besteld, nog dezelfde dag in huis. Met ‘Eet Smakelijk!’ wil Spar een maaltijdservice aanbieden als dé oplossing voor mensen die zelf niet willen of kunnen koken, maar wel graag genieten van een warme maaltijd. ‘Er is een breed scala aan maaltijden (inclusief dieetmaaltijden), die door professionele koks zijn bereid, snel en eenvoudig te bestellen zijn en – samen met de andere boodschappen – kunnen worden thuisbezorgd.’

Vestigingspunten bij benzinepompen

Bij winkels houdt het niet op. Spar werkt ook aan vestigingspunten bij benzinepompen. Medio januari zullen op drie tankstations de winkels worden omgebouwd naar Spar Express. De combinatie van direct consumeren met de dagelijkse boodschappen voor de komende 8 tot 10 uur zijn het vertrekpunt. Uitgangspunt voor de te bouwen winkels is het cityconcept.

Reageer op dit artikel