artikel

Fotorepo: Plus Giel Smits: ‘lekkerste eetwinkel’

Formules

Fotorepo: Plus Giel Smits: ‘lekkerste eetwinkel’
Giel Smits, trots op de wijnafdeling die ook een Culemborgse wijn in assortiment heeft.

CULEMBORG – Plus Giel Smits in Culemborg was altijd al sterk met regionale producten. In zijn donderdag 30 april geopende Plus Briljant krijgen kwalitatieve topproducten en lokaal assortiment nog meer ruimte.

In de van 1230 naar 1580 vierkante meter vvo uitgebreide winkel heeft Smits alle ruimte om het lokale assortiment de ruimte te geven die het volgens hem verdient. ‘Dit moet de  lekkerste winkel van Culemborg zijn.’

Breed assortiment
Biologische jams van Heerlijkheid Mariënwaerdt, de smakelijkste tompouces van een lokale bakker en de mooiste delicatessen van Willemien Eetwaar, een Culemborgse delicatessenwinkel. Ze hebben, net als een breed etnisch assortiment een plekje in de winkel gevonden. ‘Buiten al die loklae producten hebben we ook het breedste assortiment dat Plus heeft te bieden’, zegt Smits. ‘Het overstijgt de 20.000 producten.’

Lange aanloop
De donderdag 30 april heropende winkel kent een lange aanloop. Al met al was Smits vijf jaar bezig vanaf een fiat van de gemeenteraad tot aan realisatie door diverse ambtelijke procedures, zoals bestemmingsplannen en de bescherming van een koppeltje vleermuizen.

Reageer op dit artikel