artikel

Een dagje supermarkten spotten

Formules

Een dagje supermarkten spotten

DOETINCHEM – Woensdag 30 oktober is het weer zover. Dan vindt voor de twintigste keer de door Distrifood georganiseerde Dag van de Supermarkt plaats. Een dag waarop supermarkten en andere foodwinkels worden bezocht die om uiteenlopende redenen een bezoek meer dan waard zijn.

Vier routes telt de Dag van de Supermarkt dit keer. Voor de eerste keer zit er nu een winkel bij die in twee routes is opgenomen. Die primeur is voor de Jumbo Foodmarkt in Breda. Een winkel die de tongen in de branche heeft losgemaakt. Jumbo heeft in Breda een formule neergezet, die even vernieuwend als gewaagd is. Er is geen enkele supermarkt in Nederland waar op zoveel plaatsen in de winkel koks in de weer zijn met gerechten. En er is ook geen supermarkt in Nederland te vinden waar consumenten in een inpandig restaurant kunnen eten. Jumbo heeft met de Foodmarkt in Breda geprobeerd een dimensie aan de supermarkt toe te voegen. Of het een commercieel succes is, is een andere vraag. Financieel directeur Ton van Veen van Jumbo sprak bij de opening van de Foodmarkt in Breda van een winkel met een ‘uitdagende exploitatie’.

Switch

Een andere belangrijke ontwikkeling in het supermarktlandschap is de ombouw van C1000 naar respectievelijk Jumbo, AH en Coop. Ook daarvoor is in deze Dag van de Supermarkt veel aandacht. Het ondernemersechtpaar Verzijl in Rotterdam bijvoorbeeld is zeer te spreken over de switch die het van C1000 naar Coop heeft gemaakt.

Voor alle routes en het volledige programma, kijk op de website van de Dag van de Supermarkt.

Reageer op dit artikel