artikel

Wilders bij Lidl, Balkenende bij Agrimarkt?

Formules

Wilders bij Lidl, Balkenende bij Agrimarkt?

In Groot-Brittannië kunnen zogenoemde Asda-mums (Asda-mama’s) tegenwoordig bloggen met landelijke politici. Asda stelt zijn website ter beschikking om politici de kans te geven hun standpunten te verspreiden. De ‘mums’ mogen de politici vervolgens vertellen over hun problemen.

Dit zou ook voor Nederland een prima idee zijn. Albert Heijn zou zijn website bijvoorbeeld ter beschikking kunnen stellen aan Ernst Hirsch Ballin van Justitie of Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken (‘meer blauw op straat’). Voor Lidl, die onlangs in het nieuws kwam omdat een plaatselijk filiaal de uitbreiding van een Woerdense moskee wilde blokkeren, hebben wij nog een blondharige Kamerlid uit Venlo in de aanbieding. Hoewel, Wilders zou op dit moment ook terecht kunnen bij Plus, vanwege de Hollandse Prijsweken. Kan hij niet kiezen, dan kan hij altijd nog lootjes trekken met Rita Verdonk van Trots op Nederland.

Balkenende

Agrimarkt in Zeeland is uiteraard dé supermarktorganisatie voor een weblog van Balkenende en zijn christelijke collega’s van het CDA en Christenunie. Bas van der Vlies van de SGP kan misschien bij Dirk van den Broek solliciteren als politieke blogger namens de keten Bas. En C1000 valt helemaal met de neus in de boter, nu ze onlangs zijn begonnen met hun nieuwe ‘Partijhandel’-actie. Wellicht kunnen ze bij C1000 D66 porren om te bloggen met consumenten. Want ‘grote partijen, veel voordeel’, nietwaar?

Monopolie

Wie kunnen we nog meer onderbrengen? De VVD kan wellicht aan de slag bij Super de Boer. Ondernemers zijn immers gek op monopolieposities. De Partij voor de Dieren brengen we onder bij Jumbo. Daar kun je tegenwoordig namelijk een kip adopteren. En wat te doen met de SP? Bloggen op de Aldi-website dan maar? 

Rest ons alleen nog de PvdA. Tsja, die had ook bij Albert Heijn terecht gekund, ware het niet dat hun ex-voorman tegenwoordig zélf op de kleintjes let….

Reageer op dit artikel