artikel

Vier ontwikkelingen

Formules

Vier ontwikkelingen

Vanaf deze plek een vooruitblik naar 2012. Kunt u dat in december volgend jaar checken. Vier ontwikkelingen op een rijtje

1. De afhaalwinkels komen eraan. Deka Drive lijkt tevreden, AH gaat schoorvoetend van start. Het concept is gewoon goed, alleen de timing is het moeilijkst: zijn consumenten er nu al rijp voor?

2. Er komt relatieve rust aan het prijsfront. Natuurlijk roeptoeteren de ketens om het hardst dat ze goedkoop zijn, maar achter de schermen gaan over de hele linie de prijzen omhoog.

3. Veel onrust bij C1000: na maart is de overname beklonken. Het Jumbo-bloed is leidend. Ondernemers twijfelen, de formule dreigt in de overnamestroop vast te lopen.

4. Concentratie binnen Superunie. Daar waar de grote ketens grote worden door marktaandeelgroei (AH) of overnames (Jumbo-C1000) zullen de kleintjes binnen Superunie nog meer gaan samenklonteren danwel samenwerken. Het is overigens de vraag of dat binnen Detailresult (Dirk en Deka) zal gaan gebeuren.

Het zijn vier ontwikkelingen om over na te denken onder de kerstboom. Hoe dan ook, het Distrifood-team wenst al zijn lezers een topkerst, zakelijk en privé, en een mooi gezond nieuwjaar.

Reageer op dit artikel