artikel

Klooster

Formules

Klooster

Deze week werd bekend dat Detailresult een nieuwe voorzitter van de hoofddirectie heeft. Na Michiel de Haan mag vanaf 1 oktober René van Klooster leiding geven aan het bedrijf van de families Van den Broek en Kat.

Met Van Klooster krijgt Detail-result in elk geval een man aan het roer die gepokt en gemazeld is in de supermarktbranche. Hij weet – anders dan De Haan, die toch een noviet was in de foodwereld – hoe de hazen lopen. Dat is een belangrijke pre.

Coop

Van Klooster heeft tijdens zijn tienjarige bewind bij Coop ook bewezen een organisatie te kunnen leiden en op te stuwen in de vaart der volkeren. Die ervaring en kennis zal hij ook hard nodig hebben, want Dirk van den Broek, Digros, Bas van der Heijden en Dekamarkt behoren bepaald niet tot de meest succesvolle supermarktformules van de afgelopen jaren.

Grootste uitdaging

De grootste uitdaging voor Van Klooster is echter of hij in staat is de invloed van de twee families te managen. Beide partijen hebben daarover altijd gezwegen, maar zijn plotselinge vertrek bij Deen leek te wijzen op incompabilité des humeurs. Dat kan hij nu niet gebruiken. De families overigens evenmin.

Reageer op dit artikel