artikel

DNAH 3.0

Formules

DNAH 3.0

Albert Heijn heeft de Doorbraak-formule aangepast. De winkel van Ton ten Have in Didam had afgelopen week de primeur van de wijzigingen die in de formule zijn aangebracht.

Alles bij elkaar gaat het om een behoorlijk aantal veranderingen. Ze zullen niet allemaal even succesvol blijken te zijn, maar dat hoort nu eenmaal bij een ontwikkelingsproces.

Negatieve zin

Een paar wijzigingen sprongen er voor mij in negatieve zin uit. Het impulsmeubel aan de voorkant van de servicebalie hangt daar volkomen verkeerd. Dat is een uitnodiging aan dieven. De medewerker achter de balie moet zich omdraaien om een pakje sigaretten te pakken en dat geeft de kwaadwillende klant  vóór de balie de kans om een pakje kauwgom of iets anders uit het impulsrek te pakken. Dat is kinderspel.

AH-tassen

Ook de verkoop van de AH-tassen in de winkel, is niet slim. De meeste tassen worden normaal gesproken verkocht omdat klanten bij de kassa ontdekken dat ze een tas zijn vergeten. Of omdat ze toch meer hebben gekocht dan gedacht en een extra tas nodig is.  Dan is het uitermate irritant als je voor een tas nog weer terug de winkel in moet.

Kerstmis

Ik verwacht dat die twee maatregelen de kerst dit jaar niet zullen halen.

Reageer op dit artikel