artikel

Zes keer Alpe d’Huez op

Formules

Zes keer Alpe d’Huez op

Een aantal jongeren heeft vorige week een collectebus van de KWF Kankerbestrijding gestolen uit supermarkt Plus Vermeulen in Amersfoort. Als de daders gepakt worden, is dit hét moment voor een alternatieve straf.

De collectebus was geplaatst door Wim Osinga, lid van het zogeheten Team naar Boven dat op 9 juni zes keer de berg Alpe d’Huez gaat beklimmen. Zes keer ploeteren de renners naar boven voor het goede doel. Het trotseren van ‘de Nederlandse berg’ levert namelijk geld op voor onderzoek naar kanker.

Bekende

Om geld in te zamelen plaatsten Osinga en zijn team een bus bij de informatiebalie van de Plus. Veel mensen gaven gul. Extra stimulans voor zowel een aantal klanten als medewerkers was de dood van een bekende uit Amersfoort. Hij overleed aan de gevolgen van kanker. De actie leeft zo sterk onder de mensen, dat er inmiddels weer een collectebus bij de ingang is geplaatst. Volgens de stichting is de eigen slogan “Opgeven is geen Optie”, dus is het logisch dat de collecte een vervolg moest krijgen.

Straf

De verontwaardiging bij het personeel is vanzelfsprekend nog steeds groot. De gezichten van de daders zijn bekend. ‘Als we ze zien, zijn ze van ons’, meldde één van de medewerkers tegen Distrifood. Eigen rechter spelen mag echter nog steeds niet. Tegelijkertijd is een simpel taakstrafje ook geen goed antwoord.

Alternatief

Voor de rechterlijke macht is dit daarom dé kans om de perfecte alternatieve straf op te leggen. Ook de daders moeten zes keer Alpe d’Huez beklimmen. Wel je eigen fiets meenemen. Toeschouwers mogen geen ‘kontje’ geven. En het belangrijkste: Opgeven is geen Optie. 

Reageer op dit artikel