artikel

Aandacht trekken met Albert Heijn

Formules

Aandacht trekken met Albert Heijn

De grootste en de sterkste zijn heeft ook z’n nadelen. Diverse organisaties die aandacht nodig hebben gebruiken jouw naam als springplank. Dat ondervond Albert Heijn de afgelopen dagen.

FNV Bondgenoten startte onlangs een actie om Poolse werknemers in distributiecentra van supermarktketens op hun rechten te wijzen. Volgens de vakbond worden veel Polen die in de dc’s werken uitgebuit door de uitzendbureaus. Om aandacht te vragen voor het probleem, moet de FNV ergens beginnen. En waar beter te starten dan bij marktleider Albert Heijn, dat trekt immers de meeste aandacht.

Privacy

Bits of Freedom, een stichting die opkomt voor digitale burgerrechten, maakte vorige week de genomineerden bekend voor de zogenoemde Big Brother Award. De awards gaan jaarlijks naar personen, bedrijven en overheden die de controle op burgers en inbreuken op privacy bevorderen. Dat moeten natuurlijk wel bedrijven zijn die tot de verbeelding spreken. Aangezien de proef van Albert Heijn met het betalen met vingerafdruk (TiP2Pay) in een winkel in Breukelen werd gekraakt, lag een nominatie voor de hand. Je vraagt je alleen af of Sanders zou zijn genomineerd bij een mislukte id-proef.

Taalpuristen

Vandaag is het de Stichting Nederlands die aandacht vraagt over de rug van Albert Heijn. De taalpuristen reiken ieder jaar de Sofprijs der Nederlandse taal uit aan een persoon of organisatie die bewust of onbewust de Nederlandse taal ernstig tekort doet. Deze keer krijgt de marktleider de prijs voor de nieuwe verpakking van Euro Shopper. Op deze verpakking is het Engels groot te lezen, terwijl het Nederlands er alleen nog maar in priegellettertjes op staat, luidt de verklaring.

Irritatie

Misschien wordt het tijd dat Albert Heijn zelf een prijs in het leven roept voor een organisatie of stichting die het beste de irritatiegrens opzoekt. Waarschijnlijk maakt Wakker Dier een goede kans. Die club kent iedereen dankzij de acties tegen supermarkten inmiddels wel.

Reageer op dit artikel