artikel

Prijsvergelijken

Formules

Prijsvergelijken

Consumenten voor wie het vergelijken van de prijzen in supermarkten een sport is, hebben er weer een speeltje bij. Via de site supermarktaanbiedingen.com kunnen zij sinds deze week de wekelijkse aanbiedingen van supermarkten naast elkaar leggen.

Daarmee wordt in een belangrijke omissie van het prijsvergelijken voorzien. Zeker nu het actie-aandeel van supermarkten de lucht inschiet, is het van belang te weten hoe het is gesteld met het aanbiedingenniveau van kruideniers. Dat bepaalt in toenemende mate of ze duur of goedkoop zijn. De site is bovendien redelijk volledig. Alleen Coopcompact, Bas van der Heijden en Digros ontbreken op de lijst van supermarktformules, terwijl ook Makro (toegegeven: geen supermarkt) schittert door afwezigheid.


Opschieten

Toch is het maar de vraag of consumenten daadwerkelijk iets opschieten met de kennis over de wekelijkse aanbiedingen. Het wordt een hels karwei om alle verschillende acties naast elkaar te leggen en dan moet je vervolgens ook nog beslissen of het de moeite waard is de supermarkt met de beste acties te bezoeken. Je zult er maar vijf kilometer (of nog verder) vandaan wonen.


Extra

En dan nog is het de vraag of al die extra kennis helpt. Wie tegenwoordig een krat bier, afwasmachinetabletten, toiletpapier of chips, om maar eens een paar artikelgroepen te noemen, moet kopen, doet er het beste aan gewoon te wachten tot zijn/haar supermarkt ze in de aanbieding heeft en ze vervolgens en gros in te slaan. Dat kan nooit lang duren, want het prijsniveau van deze artikelen is volkomen naar de bliksem geholpen door kruideniers. Elke week is er wel ergens een aanbieding. Daar heb geen actievergelijkingsmateriaal voor nodig.

 

Waar de nieuwe site ook niet in voorziet is dat goedkoop of duur ook afhankelijk is van het huismerkassortiment van kruideniers. Simpel gezegd geldt de volgende stelling: hoe groter het huismerkassortiment, hoe groter de kans op een goedkope supermarkt.

 

En voor de koopjesjagers is er nog een goed tip: ga eens zaterdag wat later op de dag boodschappen doen. Goede kans dat dan producten met en beperkte THT-datum in de ramsj gaan. Kan daar op korte termijn ook kennis over beschikbaar komen?

Reageer op dit artikel