artikel

Super de Blijf

Formules

Super de Blijf

De rouwkaarten voor Super de Boer zijn al verstuurd, maar voorlopig zijn we nog niet af van de formule. Niet alleen lopen de onderhandelingen over een nieuw conditiestelsel stroef, ze hebben nu ook nog een aanklacht van beleggers aan hun broek.

De grote ombouwoperatie rond Super de Boer is in volle gang. Zowel Jumbo als C1000 zijn druk bezig met het ombouwen van filialen en de andere bij de gecompliceerde deal partijen staan te popelen. Afgelopen week werd echter bekend dat er nog steeds geen akkoord is over een nieuw conditiestelsel.

Deadline

De aard van de verkoopdeal is daarbij een belangrijke factor. De meeste ondernemers komen bij Jumbo of C1000 terecht, maar er zijn er ook die weer zijn doorverkocht aan MCD, Spar en Coop. Het blijkt een stevige klus om afspraken te maken die voor alle ondernemers acceptabel zijn. Vorige week werd de deadline wederom verschoven. De nieuwe streefdatum is eind juni, maar het is de vraag of er dan wel een akkoord is waarover gestemd kan worden.

Advocaten

Eerder werd al duidelijk dat ondernemers laten uitzoeken of Jumbo wel zomaar winkels mag doorverkopen van ondernemers. Advocaten buigen zich hierover. Juristen krijgen het ook op een andere manier druk met de formule.  Maandag werd bekend dat beleggersclub VEB een dagvaardiging heeft verstuurd naar Super de Boer. Aanleiding is de koersontwikkeling van het aandeel in de dagen voor de officiële bekendmaking van het bod door Jumbo. Later bleek dat het eerste bod al twee weken eerder was ontvangen. In de periode daartussen steeg de koers en werd er opvallend veel gehandeld in aandelen Super de Boer.

Huls

VEB verzet zich tot het afwikkelen van hun eerdere klacht en de daarbijbehorende schadeclaim namens mogelijk gedupeerde beleggers tegen de verdere liquidatie van Super de Boer en het verdelingsplan van de curator. Jumbo kocht bij de overname louter de activa van Super de Boer en liet een lege huls achter.

Alle ontwikkelingen maken duidelijk dat we nog lang niet van Super de Boer af zijn. Het is voorlopig Super de Blijf.

Reageer op dit artikel