artikel

Plus gaat in tegen de wens van Heidman

Formules

Plus gaat in tegen de wens van Heidman

Plus heeft deze week de Super de Boer in het Gelderse Hengelo verkocht aan Aldi. Het zal C1000-topman Tom Heidman doen gruwen.

Eind vorig jaar sprak Heidman zich duidelijk uit over de verdeling van de SdB-boedel in handen van Jumbo. Iedereen mocht de winkels kopen, behalve de discounters, en dan met name Lidl niet. Bang dat het nog meer dringen werd in het midden van de markt. ‘Ik wil wel met de pet langs fabrikanten gaan om een ton op te halen voor elk filiaal dat niet naar Lidl gaat. Er is de handel en industrie veel aan gelegen dat de laatste vijftig Super de Boer-filialen niet bij de discounters terecht komen’, aldus Heidman in november op het najaarscongres van EFMI Business School.

Woord

Jumbo hield woord en verkocht in april van dit jaar 43 Super de Boer-winkels door aan Coop, Plus, Poiesz, Deen, MCD en Spar. Geen Aldi en geen Lidl dus. Plus kocht in totaal acht SdB-winkels. Naast Hengelo ging het hierbij om supermarkten in Dordrecht, Emmen, Nuenen, Olst, Rijsbergen, Utrecht en Wehl.

Frappant

Dat Plus nu wel een SdB-winkel doorverkoopt aan een discounter, is vanzelfsprekend niet het rechtstreekse gevolg van de verkeerd uitgepakte vrijage tussen Lagerweij en Heidman. We hebben hier dus zeker niet te maken met een ‘wraakactie’, eerder een defensieve aankoop. Frappant is het echter wel.

Reageer op dit artikel