artikel

Consumentenbond kiest partij voor Aldi en Lidl

Formules

Consumentenbond kiest partij voor Aldi en Lidl

Bart Combée is niet alleen directeur van de Consumentenbond, hij is ook een fan van de Aldi en de Lidl. Althans, die indruk wekt hij in zijn column in de Telegraaf.

Combée, sinds 1 april 2009 aan het roer van de Consumentenbond, reikt in zijn commentaar voorbeelden aan hoe consumenten het huishoudboekje in deze barre tijden op orde kunnen krijgen. Lees hier zijn epistel. Zo spoort hij bijvoorbeeld mensen aan internet te gebruiken om prijzen te vergelijken. Dat kan schelen in de portemonnee wanneer je dure artikelen moet kopen. Bijvoorbeeld een wasmachine.

Nobel

Een nobel gebaar van Combée aan de mens die het moeilijk heeft. De Consumentenbond heeft volgens de directeur recent zelfs een boek gevuld met bespaartips, maar daarvoor moet natuurlijk wel eerst betaald worden. De directeur is daarom zo vrij een aantal voorbeelden aan te halen in de column. Gratis en voor niets.

Subjectief

Van een directeur van de Consumentenbond verwacht je echter tips, waarover geen zweem van subjectiviteit zit. Dat gevoel bekruipt je helaas wel wanneer hij begint over de dagelijkse boodschappen. Zo spoort hij consumenten aan, die willen besparen op levensmiddelen, vooral de A-merken links te laten liggen en eens wat vaker bij Lidl en Aldi binnen te stappen.

Huismerken

‘In onze prijspeiling van eind vorig jaar tussen A-merken, huismerken en de allergoedkoopste producten blijken de huismerken vaak de beste koop’, zegt Combée. En: ‘Minder lekker of net zo goed als een A-merk? Dat valt reuze mee. Vergelijkende (smaak)tests laten zien dat de huismerken en de Aldi- en Lidlmerken zich doorgaans prima kunnen meten met A-merken.’

Auto

In de volgende alinea geeft hij potentiële autokopers de tip om de focus te leggen op Japanse auto’s, aangezien die de boventoon voeren in de betrouwbaarheidsstatistieken. Maar dit terzijde, we hebben het hier immers over food.

Imago

Combée bedoelt het vast goed en heeft het bij het rechte eind dat besparen helpt om straks de bezuinigingen van de overheid te doorstaan. Maar misschien kan hij de volgende keer beter wat ‘zuiniger’ zijn in zijn commentaar. In plaats van consumenten te wijzen op bepaalde formules of merken, is het wellicht beter mensen aan te sporen op aanbiedingen in supermarktfolders te letten. Dan blijft het objectieve imago in ieder geval overeind.

Reageer op dit artikel