artikel

Plus heeft een clown nodig

Formules

Plus heeft een clown nodig

Plus is onlangs gestart met een campagne rond duurzaamheid. Mooi initiatief, maar opvallen doet het niet. Andermaal een voorbeeld dat de windstilte rond de formule eens moet worden doorbroken.

Plus kwam rond de jaarwisseling kortstondig met enige regelmaat in het nieuws, dankzij het gerollebol met Jumbo om Super de Boer. Daarna verdween de aandacht voor de formule al weer snel. Plus probeerde het vorig jaar weliswaar ook met Sven Kramer, maar wat van die stap tot dusver vooral is blijven hangen, is een conflict met het Voorlichtingsbureau Brood.

Lange adem

Nu probeert de formule de aandacht te trekken met een duurzaamheidscampagne. Het is een chique initiatief, eentje van de lange adem en gedurfd. Toch is ook dit een campagne die weinig freepublicity oplevert, zoals de voetbalplaatjesactie van Albert Heijn. Of Plus hiermee snel meer klanten zal trekken valt dan ook te betwijfelen. En extra klanten heeft Plus nodig. In 2009 daalde de nettowinst met 5,5 procent in vergelijking met een jaar eerder. De rust rond Plus zal daar vast aan hebben meegewerkt.

Irritant

Ondertussen blijven de camera’s verliefd op Jumbo, dendert Albert Heijn gewoon door met Harry Piekema en consorten, pronkt Lidl met uitslagen van consumententests en praten mensen over de irritante clown van C1000. Plus staat in de media en in de branche langs de zijlijn en dat mag voor de mensen in De Bilt een probleem heten.

Gevoel

Volgens een lezer van Distrifood.nl komt het echter weer helemaal goed met Plus door toedoen van de nieuwe man Jan Ferwerda. Dankzij hem keert ‘het Klaas van den Doel’-gevoel terug en zal Plus dit jaar de concurrentie ‘een poepie laten ruiken’. Het is te hopen dat Plus met Ferwerda een heuse spindoctor in huis heeft die iets weet te lanceren, wat een blijvende indruk achterlaat bij de consumenten. Misschien dat hij daarbij het kunstje kan afkijken van C1000. Iedereen vindt de clown irritant, maar er wordt wel over de formule gepraat.

Reageer op dit artikel