artikel

Prijswapen Spar schiet alleen losse flodders

Formules

Prijswapen Spar schiet alleen losse flodders

ZEVENBERGEN – Spar experimenteert zich een slag in de rondte wanneer het gaat om de inrichting van zijn supermarkten. Nu heeft de formule besloten ook te gaan testen met speciale aanbiedingen in het weekend.

Spar wil meer weekendklanten over de vloer en experimenteert daarom vanaf deze week met speciale aanbiedingen, die alleen tijdens het weekeinde geldig zijn. De nieuwe aanbiedingen zijn geldig van donderdag tot en met zaterdag en eventueel op zondag. De test vindt plaats in dertien winkels in zowel dorpen als stadswijken.

Onderzoek

‘Uit consumentenonderzoek is gebleken dat meer en aantrekkelijke aanbiedingen bij Spar consumenten vaker zal doen besluiten hun aankopen bij Spar te (blijven) doen’, verklaart Spar zelf de proef. Bij die conclusie kun je je vraagtekens zetten. De consument denkt bij het woord Spar aan veel dingen, behalve aan lage prijzen. 

Concurrenten

Daarnaast verzuipt de actie tussen het prijsgeweld van andere ketens zoals C1000 met zijn Goedkoop & Gratis-weken. Spar kan zich beter (blijven) richten op het verfijnen van de buurtsupers. Zo voegt de formule in de variant voor kleine winkels meer vers toe, is er meer aandacht voor (de presentatie van) brood, zuivel, vlees en agf en minder voor kw. Dat zijn ontwikkelingen die Spar verder kunnen helpen.

Het prijswapen kunnen ze beter laten liggen. Dat staat garant voor enkel losse flodders.

Reageer op dit artikel