artikel

Ole van der Straaten is open zenuw

Formules

Ole van der Straaten is open zenuw

Zakenmagazine Quote besteedt in zijn maartnummer aandacht aan de overname van Super de Boer door Jumbo. Diverse supermarktcoryfeeën geven in het verhaal hun visie op de toekomst van de formule uit Veghel. Ook dé persona non grata van supermarktland.

Quote biedt in het verhaal onder meer de ruimte aan AH-avonturier Gerard van den Tweel en Jan Linders-eigenaar Leo Linders. Die meningen zorgen niet voor rimpels aan het oppervlak, wanneer je ze gebruikt voor je eigen website. Wel die van Ole van der Straaten, voormalig topman van Laurus. Zijn bijdrage heeft het effect van ‘een bommetje’, zo blijkt uit de reacties van de lezers van Distrifood.nl.

Schande

‘Het is een schande dat Distrifood deze man een mening over Jumbo laat geven’ en ‘Distrifood: een teken van aftakeling om zulke mannen iets te laten zeggen’, luiden enkele commentaren. Alleen al de naam Ole Van der Straaten noemen is een open zenuw raken. De man heeft een inferno aangericht in het supermarktlandschap en dat effect galmt blijkbaar nog hard na.

Carnaval

Waar Ole van der Straaten uitgekotst wordt door de lezers van Distrifood, daar lijkt juist algemeen directeur Frits van Eerd van Jumbo bij veel mensen op dit moment niet stuk te kunnen. Twee personen die op het oog niets met elkaar gemeen hebben. Of toch wel? Quote maakt melding dat Van Eerd in 2007 een carnavalshit heeft gescoord met het nummer ‘Wij doen het licht wel uit.’ Het is een titel die Van der Straaten en Peter Stuyts hadden kunnen bedenken. Alleen was het lied in dat geval alles behalve reden geweest voor een polonaise.

Reageer op dit artikel