artikel

Jumbo staat fors in het krijt bij ING

Formules

Jumbo staat fors in het krijt bij ING

De ING bank pakt vandaag uit met dagbladadvertenties waarin het zijn steun betuigt aan Jumbo. Logisch, want Jumbo staat fors in het krijt bij de ING. Dat staat ook in de advertentie, maar dan in andere bewoordingen.

De noodlijdende bank die voor miljarden aan staatssteun heeft ontvangen, wenst Jumbo veel succes in de toekomst. ‘We hebben daar alle vertrouwen in’, aldus de ING. En vertrouwen is iets dat de banken de laatste jaren massaal te grabbel hebben gegooid. Met het DSB-echec nog vers in het geheugen, wordt het consumentenvertrouwen er door het gedrag van de banken bepaald niet beter op. Vandaar dat banken zich graag neerzetten als kredietwaardige financiers die – na zelf te zijn gered – iets terugdoen voor de economie.

Riskante deal
In deze PR-campagne van de ING, speelt Jumbo vandaag de hoofdrol. ING heeft vertrouwen in Jumbo. Dat moet ook wel, want de bank heeft de overname van Super de Boer – die door branchekenners en analisten vaak als een riskante deal is gekwalificeerd – voor een groot deel gefinancierd. Daar wijst de bank expliciet op in de advertentie. Het laatste wat de ING bank kan gebruiken, is dat de strategie van de familie Van Eerd faalt.

Jumbo is van ons allen
In 2008 heeft de ING tien miljard aan staatssteun ontvangen en daarmee wordt Jumbo ook een beetje van ons allemaal. Want het zijn de Nederlandse burgers die netjes belasting betalen, die die miljarden voor ING hebben opgebracht. Twee maanden geleden verklaarde de ING dat het nog dit jaar vijf miljard zal terugbetalen. Mét een rente van liefst 8,5 procent. En nu maar hopen dat ‘onze Jumbo’ goed presteert. Want anders moet de ING bank in 2010 misschien opnieuw aankloppen bij Wouter Bos.

Reageer op dit artikel